Gösterim Tarihleri: 12 Kasım 2021 Cuma - 19 Aralık 2021 Pazar

Gösterim Yeri: Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi Sergi Salonu

Yönetmen: Sebastian Mattukat, Fabian Mrongowius

Goethe Institut İstanbul işbirliğiyle sunduğumuz Dışavurumcu Alman Sineması programı kapsamında 12-28 Kasım tarihleri arasında iki hafta boyunca Sinematek/Sinema Evi Sergi Salonu’nda izlenebilecek olan Cesare’ın Rüyası, Doktor Caligari’nin Muayenehanesi filminin Volumetrik Video teknolojisiyle gerçekleştirilmiş bir kısa film uyarlamasıdır.

Yapımını Varşova Goethe-Enstitüsü, „We are Era“ ekibi (eski Ufa X) ve Potsdam Babelsberg Volucap Studio’nun birlikte gerçekleştirdiği bu çalışma bir sessiz filmin ilk volumetrik video uyarlamasıdır. Filmde kullanılan hologram teknolojisi izleyicilere oyuncuların ve olayların ortasında hareket etme imkanı sunar. Doktor Caligari’nin Muayenehanesi’nin deneysel bir sanal gerçeklik deneyimi olarak yorumlandığı Cesare’ın Rüyası’nı izleyenler Robert Wiene’nin filminin sanatsal motiflerinin şiirsel ve mistik bir özetini yaşama olanağı bulacaklar.

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi'nde otopark alanı mevcut değildir; dolayısıyla sitemizdeki haritada işaretlenmiş olan, civar otoparkları kullanabilirsiniz.

Toplu taşımayı tercih edecek ziyaretçiler, Kadıköy'den düzenli aralıklarla kalkan Bostancı dolmuşlarını kullanarak Hasırcıbaşı Caddesi'nin girişinde inebilirler. Sinematek/ Sinema Evi tabelalarını takip ederek 5 dakikalık yürüme mesafesindeki kurumumuza ulaşabilirsiniz. Yine aynı yöne ilerleyen İETT otobüsleriyle de Barış Manço durağında inip yönlendirme tabelalarını takip ederek kurumumuza ulaşmanız mümkündür.