EN



Sinematek/Sinema Evi, sinema endüstrisi profesyonellerini bir araya getiren sektör buluşmalarına ikinci kez ev sahipliği yapıyor.

Sinema Adası organizatörlüğünde 02-03-04 Haziran tarihlerinde Sinematek/Sinema Evi’nin Köşk Etkinlik Salonu, Cam Bina Toplantı Odası ve Onat Kutlar Sinema Salonu’nda düzenlenecek bir dizi etkinlikten oluşan II. Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları’nda üç gün boyunca senaryonun fikir sürecinden fon bulmaya, yönetmenin oyuncu seçiminden yapımcılar için yeni dağıtım ve pazarlama stratejilerine uzanan süreçleri ve kısa film yapımından dijital kanallara yönelik içerik üretimine kadar farklı başlıkları kapsayan paneller, söyleşiler ve atölyeler gerçekleşecek.

Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları sektörde aktif çalışan veya sektöre girmek isteyen sinemaseverlerle profesyonelleri buluşturarak ulusal sinemacılara ağ kurma imkânı ve erişilebilirlik sağlamayı hedeflemektedir. Üç gün boyunca 10:00-18:00 saatleri arasında düzenlenecek 8 oturum, 1 atölye ve bahçede gerçekleştirilecek 1 genel katılımlı söyleşi olarak tasarlanan etkinliklere tüm sinemaseverleri bekliyoruz. Detaylı bilgi ve program için web sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

BİLET ALMAK İÇİN TIKLAYIN.



02.06.2023 CUMA – 1. GÜN


Saat: 10:00-11:15

Susacak Mıyız? Hiç Sanmayız!
Mekân:
Onat Kutlar Sinema Salonu
Konuşmacılar: Susma Bitsin Platformu

Setlerdeki cinsel taciz ve ayrımcılıkla mücadele etmek üzere kurulan #SusmaBitsin Platformu üyeleri platformun kuruluşundan bu yana kadın dayanışmasıyla gerçekleşen ve gerçekleşmesi planlanan kazanımları bizlerle paylaşacaklar. Susma Bitsin Platformu’ndan; Burçe Tutku Tuncalı, Dicle Şengül, Elif Ergezen, Ezgi Sözmen, Mukaddes Kurmuş, Özlem Çıngırlar ve Zinnure Türe konuk olarak bu panelde yer alacaklar.

Kuir Sinema & Türkiye: Kuir Politik Midir?
Mekân:
Köşk Etkinlik Salonu
Konuşmacılar: Ali Kemal Güven, Ayça Damgacı, Can Merdan Doğan
Moderatör: Lara Özlen

Sinemada yer edinmeye başlayan kuir anlatım, Türkiye’de üretim yapan yönetmenlerin gözünden hangi aşamalardan geçiyor, ne gibi zorluklar ve farklılıklar yaşıyor, izleyiciye hangi koşullarda ulaşıyor sorularının çevresinde Türkiye’de kuir sinemanın temsiliyetinin ve gelişiminin konuşulacağı panelde yönetmen Ali Kemal Güven, oyuncu Ayça Damgacı ve yönetmen Can Merdan Doğan bizlerle birlikte olacak.

Saat: 11:30-12:45

Dalgaları Aşmak: İlk Film Yolculuğu
Mekân:
Onat Kutlar Sinema Salonu
Konuşmacılar: Gizem Kızıl, Selcen Ergun, Umut Subaşı, Barış Fert
Moderatör: Sinan Yusufoğlu

Birçok zorluğun baş gösterdiği ilk filmi çekme yolculuğu, dalgaları aşmaya benzer. İlk film sürecine dair tecrübeler, tüyolar ve fikirlerin paylaşılacağı oturumda Kar ve Ayı filminin yönetmeni Selcen Ergun, Bana Karanlığını Anlat filminin yönetmeni Gizem Kızıl, Sanki Her Şey Biraz Felaket filminin yönetmeni Umut Subaşı ve Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu filminin yönetmeni Barış Fert bu panelde bizlerle birlikte olacak.

Türkiye Sinemasının Ulusal-Uluslararası Film Festivallerindeki Rolü/ Türkiye’de Film Festivalleri: Yapısı, Ekonomisi, İşleyişi, Seyirci Profili
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu
Konuşmacı: Hakan Erkılıç

Türkiye’deki festivallerin işleyişi, yapısı, ekonomik oluşumu ve festivallerin sahip olduğu kendi izleyici kitlesi üzerinden Türkiye’deki film festivallerinin genel yapısının kompakt açıdan ele alınacağı panelin konuşmacısı Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Hakan Erkılıç olacak.

Kamerada Oyun (Atölye 1. Bölüm)
Mekân:
Cam Bina Toplantı Odası
Eğitmen: Derya Alabora

Oyunculuğu farklı alanlarda deneyimlemenin ve yansıtmanın anlatılacağı atölyede usta oyuncu Derya Alabora ile oyunculuk yolculuğundaki aşamalar ve karakter yaratmanın özellikleri deneyimler üzerinden aktarılacak ve oyunculuk metotları katılımcılar ile paylaşılacak.

*Atölyelerimiz kontenjanla sınırlıdır. Online başvuru formu üzerinden atölyelere başvuru yapan katılımcılar arasından seçim yapılacaktır. Seçilen katılımcılarımıza atölye bileti satın alma linki gönderilecek ve belirtilen sürede biletlerini alan katılımcıların kayıtları kesinleşecektir.

Saat: 13:45-15:00

Dijital Platformlarda Yeni Yönelimler: MUBI
Mekân:
Onat Kutlar Sinema Salonu
Konuşmacılar: Abbas Bozkurt, Irmak Wöber, Mert Erarslan

Dijital platformların hayatımıza girmesiyle birlikte izleme alışkanlıklarımız, filmlere erişim imkânımız ve daha birçok kalıp değişime uğramış durumda. MUBİ’den Abbas Bozkurt, Mert Eraslan ve Irmak Wöber bu panelde “Dijital Platformlarda Yeni Yönelimler”i konuşacak.

MUBI’nin film kültüründeki yeri, ülkemizdeki sinema ortamıyla bağları nelerdir? Kürasyona dayalı bir dijital platform nasıl işler? Belgeselcilere, kısa filmcilere, yeni seslere dijital platformlarda alan açmak mümkün mü? Algoritmaların yarattığı tehlikeler neler? Festivaller, sinema salonları ve dijital platformlar hangi noktalarda ortaklaşabilir? sorularına cevap aranacak.

Bir Tuhaf Evlilik: Yönetmen-Yapımcı İlişkisi
Mekân:
Köşk Etkinlik Salonu
Konuşmacılar: Kıvanç Sezer, Kanat Doğramacı
Moderatör: İrem Akbal

Film yapım sürecinde en kritik iki rolü oynayan yönetmen ve yapımcı arasındaki dinamiklere ışık tutacak bu söyleşide, daha önceden Küçük Şeyler filminde birlikte çalışmış olan yönetmen Kıvanç Sezer ve yapımcı Kanat Doğramacı, işbirliklerine dair detayları bizlerle paylaşacak.

Kamerada Oyun (Atölye 2. Bölüm)
Mekân:
Cam Bina Toplantı Odası
Eğitmen: Nimet Atasoy

Sinema projesine uygun oyuncu seçme görevini genellikle cast direktörü üstlenmektedir. Peki cast direktörü ideal eşleşmeyi yaratırken bir oyuncuda hangi özelliklere dikkat etmektedir? Oyuncudan beklentilerin, oyuncunun kendisi için doğru olan projeye ulaşma yolculuğunda yapabileceklerinin ve cast direktörü ile aralarındaki ideal ilişkinin konu edileceği atölyenin eğitmeni Bir Zamanlar Anadolu’da ve Vavien gibi önemli filmlerin cast direktörü Nimet Atasoy olmaktadır.

*Atölyelerimiz kontenjanla sınırlıdır. Online başvuru formu üzerinden atölyelere başvuru yapan katılımcılar arasından seçim yapılacaktır. Seçilen katılımcılarımıza atölye bileti satın alma linki gönderilecek ve belirtilen sürede biletlerini alan katılımcıların kayıtları kesinleşecektir.

Saat: 15:15-16:30

O Karakter Benim! Yönetmen- Oyuncu Sohbetleri
Mekân:
Onat Kutlar Sinema Salonu
Konuşmacılar: Soner Caner, Hazar Ergüçlü
Moderatör: Ozan Takış

Karakterin oluşturulma sürecinde oyuncu ve yönetmen olarak aynı zeminde buluşabilmenin öneminin ve bu sürecin Netflix Orijinal yapımı olan Gönül filmi üzerinden incelemesinin konuşulacağı bu panelde oyuncu Hazar Ergüçlü ve yönetmen Soner Caner bizlerle birlikte olacak.

Kişisel ve Toplumsal Gerçekler: Belgeseller 
Mekân:
Köşk Etkinlik Salonu
Konuşmacılar: Berna Gençalp, Fırat Özeler, Önder Esmer
Moderatör: Ceylan Özgün Özçelik 

Konusunu gerçeklikten alan belgesel, toplumun ve bireylerin gerçekliğini gözler önüne serme noktasında önemli bir rol oynamaktadır. Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik moderatörlüğünde gerçekleşecek panelin konukları olarak belgesel yönetmenleri Berna Gençalp, Önder Esmer ve Fırat Özeler belgesellerde işlenen konulara büyüteç tutacak.

Saat: 16:45-18:00

Dizi Yaratım Süreci:
#DOĞU
Mekân: Bahçe
Konuşmacı: Doğu Demirkol
Moderatör: Yasemin Şefik

Sunucu Yasemin Şefik moderatörlüğünde gerçekleşecek olan panelde son yılların en sevilen dizilerinden biri olan BluTV’de izleyici karşısında çıkan Doğu dizisinin yaratıcısı Doğu Demirkol, zorlukları ve güzellikleriyle dizinin yaratım sürecini bizlerle paylaşacak.

*Bu etkinlik ücretsizdir.


03.06.2023 CUMARTESİ – 2. GÜN

Saat: 10.00-11.15

Postta Hallederiz! Görsel Efekt ile Dünyayı Değiştirmek
Mekân:
Onat Kutlar Sinema Salonu
Konuşmacılar: Sema Duran, Mert Duran, Yağız Şenay

Çekim sırasındaki bir problemin post prodüksiyon aşamasında çözülebileceği ifadesi “postta hallederiz” deyimini yaratmıştır. Filmlerin oluşum sürecinin en sancılı kısımlarından olan post prodüksiyon sürecinin hangi problemler ile nasıl başa çıktığını GeniusPark VFX ekibinden Mert Duran, Yağız Şenay ve GeniusPark kurucusu Sema Duran bizlere tecrübeleri üzerinden aktaracak.

Sendika ve Meslek Birliklerinin Çalışmaları: Sinema TV Sendikası x SenaristBir
Mekân:
Köşk Etkinlik Salonu
Konuşmacılar: İbrahim Demir, Ufuk Demirbilek, Ekin Çağrı Kara
Moderatör: Ozan Takış

Sinema ve sektör çalışanlarının sorunlarına karşın kolektif olarak mücadele etmek ve ilgili sorunlara çözüm üretmek adına sektör çalışanlarının sesi olmaya devam eden meslek birliklerinin çalışmalarının konuşulacağı panelde Sinema TV Sendikası başkanı Ufuk Demirbilek, Sinema Tv Sendikası yönetim kurulu üyesi İbrahim Demir ve SenaristBir komisyon üyesi Ekin Çağrı Kara konuk olarak yer alacak.

Saat: 11:30-12:45

Bağımsız Türkiye Panoraması: Film Borç Batağından Nasıl Kurtulurum?
Mekân:
Onat Kutlar Sinema Salonu
Konuşmacılar: Armağan Lale, Beste Yamalıoğlu, Nesra Gürbüz
Moderatör: Onur Sefer

Artan maliyetler ile birlikte zorlaşan film yapma süreci bağımsız filmler için çok daha zor olmaktadır. Günümüz koşullarında, yapım sürecindeki filmlerin finansal zorlukları ve buna dair çözüm önerileri ile değerli yapımcılar Armağan Lale, Beste Yamalıoğlu ve Nesra Gürbüz panelin konukları olacak.

Bir Fikrin Yaratıcı Düşünme Biçimleri: Senaryo Danışmanlığı
Mekân:
Köşk Etkinlik Salonu
Konuşmacı: Gülengül Altıntaş
Moderatör: Ahmet Toğaç

İyi bir filmin olmazsa olmazı iyi bir senaryodur. Peki bir fikrin iyi bir senaryoya dönüşmesi için neler gerekir? Bu yolculukta bizi neler beklemektedir? Senaryo danışmanları bu süreçte nasıl bir rol oynar? Tüm bu soruların cevaplarını Gülengül Altıntaş’ın konuk olduğu bu panelde arayacağız.

Film Dosyası Nasıl Hazırlanır? Fonlar ve Ortak Yapım Marketleri
Mekân:
Cam Bina Toplantı Odası
Eğitmen: Dilek Aydın

Fon/yatırımcı bulma sürecinde ve festival başvurularında belirleyici faktör olan proje dosyalarının hazırlanış sürecinin en ince ayrıntılarına kadar işleneceği bu atölyenin yürütücüsü Hayaletler ve Mimaroğlu gibi ödüllü filmlerin yapımcılığını üstlenen Dilek Aydın olacak.

*Atölyelerimiz kontenjanla sınırlıdır. Online başvuru formu üzerinden atölyelere başvuru yapan katılımcılar arasından seçim yapılacaktır. Seçilen katılımcılarımıza atölye bileti satın alma linki gönderilecek ve belirtilen sürede biletlerini alan katılımcıların kayıtları kesinleşecektir.

Saat: 13:45-15:00

Hayallerimden Vazgeçmeli miyim? Cast Direktörü - Oyuncu İlişkisi
Mekân:
Onat Kutlar Sinema Salonu
Konuşmacılar: Pınar Çelik, Selin Yeninci
Moderatör: Ferhat Özmen

Filmin temel taşı olan oyuncu ve filme uygun oyuncu keşfinin ardındaki isim olan cast direktörü arasındaki ilişkinin ve doğru oyuncuyu doğru film ile buluşturma sürecinin inceleneceği bu panelde cast direktörü Pınar Çelik ve oyuncu Selin Yeninci konuk olarak yer alacak.

Festivaller İstanbulda / SE-YAP: Filmlerin Festival Stratejisi
Mekân:
Köşk Etkinlik Salonu
Konuşmacılar: Aylin Pınar Aydemir, Derya Tarım, İpek Erden

Filmlerin dünya seyircisi ile buluşması ve tanınırlığını artırabilmesi için en önemli fırsat olan festivaller, stratejik planlama ve profesyonel bir yaklaşım gerektirmektedir. Uluslararası prömiyerini yapmamış filmleri dünyanın en önemli festival programcılarına sunmayı amaçlayan ‘Festivaller İstanbul’da’ projesinin yürütücülerinden Derya Tarım, SE-YAP Genel Sekreteri Aylin Pınar Aydemir ve Vayka Film kurucusu yapımcı İpek Erden festival stratejisi panelinde konuşacak.

Film Dosyası Nasıl Hazırlanır? Fonlar ve Ortak Yapım Marketleri
Mekân:
Cam Bina Toplantı Odası
Eğitmen: Dilek Aydın

Fon/yatırımcı bulma sürecinde ve festival başvurularında belirleyici faktör olan proje dosyalarının hazırlanış sürecinin en ince ayrıntılarına kadar işleneceği bu atölyenin yürütücüsü Hayaletler ve Mimaroğlu gibi ödüllü filmlerin yapımcılığını üstlenen Dilek Aydın olacak.

*Atölyelerimiz kontenjanla sınırlıdır. Online başvuru formu üzerinden atölyelere başvuru yapan katılımcılar arasından seçim yapılacaktır. Seçilen katılımcılarımıza atölye bileti satın alma linki gönderilecek ve belirtilen sürede biletlerini alan katılımcıların kayıtları kesinleşecektir.

Saat: 15.15-16.30

Kürt Sinemasında Üretim ve Dağıtım Koşulları
Mekân:
Onat Kutlar Sinema Salonu
Konuşmacılar: Bingöl Elmas, Hüseyin Karabey, Soner Akalın
Moderatör: Sinan Yusufoğlu

Kürt sinemasının karşılaştığı dağıtım ve üretim zorluklarına karşın birçok önemli festivalde seyirciyle buluşan ve ödülle dönen filmlerin yönetmenleri Hüseyin Karabey, Bingöl Elmas ve Soner Akalın bu panelde bizlerle olacak. Panelde Kürt sinemasının üretim ve dağıtım süreci ele alınacak.

Dijital Diziler Nereye Gidiyor? 2017-2022 Türkiye Dijital Dizi Raporu
Mekân:
Köşk Etkinlik Salonu
Konuşmacılar: Yamaç Okur, Burak Sakar

Dijital platformların kurulması ile birlikte sektörün önemli bir parçası haline gelen dijital dizilerin dönüşümünün analitik bir bakış açısı ile analizini Bizim Büyük Çaresizliğimiz ve Çukur gibi birçok önemli film ve dizinin yapımcılığını yapan Yamaç Okur ve veri analisti Burak Sakar gerçekleştirecek.

Saat: 16:45-18:00

Türkiye’deki Alternatif Dağıtım Biçimleri: Başka Sinema, Bir Film
Mekân:
Bahçe
Konuşmacılar: Kemal Ural, Cenan Tüzel
Moderatör: Ahmet Toğaç

Türkiye’de tekelleşen dağıtım sektörünün karşısında alternatif kanallar üzerinden gerçekleşen dağıtım biçimlerini ve özel gösterimler veya VOD gibi alternatif kanallarda yer edinmeye çalışan içeriklerin seyirciyle buluşma yolculuğunu Başka Sinema’dan Cenan Tüzel ve Bir Film’den Kemal Ural bu panelde inceleyecek.

*Bu etkinlik ücretsizdir.


04.06.2023 PAZAR – 3. GÜN


Saat: 10.00-11.15

Kısa Uzunlar: Kısa Film Yapımında Kolektif Dayanışma
Mekân: Onat Kutlar Sinema Salonu
Konuşmacılar: Musab Tekin, Özgürcan Uzunyaşa, Recep Bozgöz, Yağmur Mısırlıoğlu
Moderatör: Onur Sefer

Finansal ve zamansal kısıtların yoğun olarak hissedildiği kısa film projelerinde, karşılaşılan sorunlara alternatif çözümler yaratma noktasında kolektif ortaklıklar kurulabilmektedir. Bu kolektif çalışmanın sonuçları ve dayanışma sürecinin konuşulacağı panelin konukları kısa film yönetmenleri Recep Bozgöz, Yağmur Mısırlıoğlu, Özgürcan Uzunyaşa ve Musab Tekin.

Gönülden Gönüle Giden Bir Yol Vardır Görülmez: Filmi Müzik ile Anlatmak
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu
Konuşmacılar: Ekin Fil, Avi Medina
Moderatör: Ferhat Özmen

Bizi filmlere bağlayan en önemli unsurlardan biri olan film müziklerinin üretimi, kullanımı ve filmle arasındaki diğer tüm ilişkilerin konuşulacağı bu panelin konuşmacıları Kaygı, Körfez filmlerinin müziklerini yapan müzisyen Ekin Fil ve Birlikte Öleceğiz, 9.75 filmlerinin müziklerini yapan müzisyen Avi Medina olacak.

Saat: 11:30-12:45

Sinemada Görüntü Dili ve Estetiğin Yaratım Süreci: Yönetmen - Görüntü Yönetmeni İlişkisi
Mekân:
Onat Kutlar Sinema Salonu
Konuşmacılar: Onur Saylak, Feza Çaldıran
Moderatör: Hüma Deniz Çahan

Sinemada görüntü estetiği filmin sanatsal yapısını şekillendirme noktasında önemli bir yapı taşı olmaktadır. Görüntü dilinin yaratılma sürecinin ve estetik kavramı ile ilişkisinin konuşulacağı bu panelin konukları Şahsiyet, Boğa Boğa gibi dizilerde ve birçok projede birlikte çalışmış olan yönetmen Onur Saylak ve görüntü yönetmeni Feza Çaldıran olacak.

Yerelden Globale Seyirciyi Tanımak: BluTV
Mekân:
Köşk Etkinlik Salonu
Konuşmacı: Deniz Şaşmaz Oflaz
Moderatör: Sinan Yusufoğlu

BluTV Ceo’su Deniz Şaşmaz Oflaz; diziden belgesele, belgeselden kısa filme birçok farklı formatta seyirciyle buluşan BluTV projeleri üzerinden, seyircilerin değişmekte olan izleme alışkanlıkları ve bununla beraber seyirciyi tanıma sürecini bu panelde değerlendirecek.

Filmi Afişle Anlatmak: 70x100
Mekân:
Cam Bina Toplantı Odası
Eğitmen: Emre Erdem

Netflix, Exxen, Disney, Amazon, BluTV gibi dijital platformlar ve büyük yapım şirketleri için afişler tasarlayan tasarımcı Eren Erdem, izleyicilerin film seçiminde etkili bir faktör olmaya başlayan film afişlerinin tasarım sürecini ve filmi afişle anlatmanın inceliklerini kendi tecrübeleri üzerinden katılımcılara anlatacak.

*Atölyelerimiz kontenjanla sınırlıdır. Online başvuru formu üzerinden atölyelere başvuru yapan katılımcılar arasından seçim yapılacaktır. Seçilen katılımcılarımıza atölye bileti satın alma linki gönderilecek ve belirtilen sürede biletlerini alan katılımcıların kayıtları kesinleşecektir.

Saat: 13:45-15:00

Bedenin Ötesi: Mania Akbari
Mekân:
Onat Kutlar Sinema Salonu
Eğitim: Mania Akbari
Moderasyon ve çeviri: Tülay Türken

İranlı Kadınlar Konuşuyor: Tarih, Sanat, Direniş programı kapsamında gösterilen Bunu Ne Cüretle İstersin (How Dare You Have Such A Rubbish Wish) filminin yönetmeni Mania Akbari Bedenin Ötesi başlığında bir konuşma yapmak üzere Sinematek/Sinema Evi’nde olacak.

*Bu etkinliğe katılım ücretsizdir.

Fikirden Senaryoya, Senaryodan Filme
Mekân: Köşk Etkinlik Salonu
Konuşmacılar: Ceylan Özgün Özçelik, Selman Nacar

Bir filmin ilk olarak senaristin aklında fikir halinde oluşması, ilham süreçleri ve bu fikrin zaman içerisinde önce zihinde daha sonra da kâğıt üzerinde yavaş yavaş filme dönüşmesinin anlatılacağı oturumda İki Şafak Arasında filminin yönetmeni Selman Nacar ile Kaygı filminin yönetmeni Ceylan Özgün Özçelik, fikir-senaryo-film üçlüsü üzerinden tecrübelerini katılımcılar ile paylaşacak.

Filmi Afişle Anlatmak: 70x100
Mekân:
Cam Bina Toplantı Odası
Eğitmen: Emre Erdem

Netflix, Exxen, Disney, Amazon, BluTV gibi dijital platformlar ve büyük yapım şirketleri için afişler tasarlayan tasarımcı Eren Erdem, izleyicilerin film seçiminde etkili bir faktör olmaya başlayan film afişlerinin tasarım sürecini ve filmi afişle anlatmanın inceliklerini kendi tecrübeleri üzerinden katılımcılara anlatacak.

*Atölyelerimiz kontenjanla sınırlıdır. Online başvuru formu üzerinden atölyelere başvuru yapan katılımcılar arasından seçim yapılacaktır. Seçilen katılımcılarımıza atölye bileti satın alma linki gönderilecek ve belirtilen sürede biletlerini alan katılımcıların kayıtları kesinleşecektir.

Saat: 15:15-16:30

Yapımcının Yol Haritası: Ön Hazırlıktan Post Prodüksiyona Bir Film Yapım Serüveni
Mekân:
Onat Kutlar Sinema Salonu
Konuşmacılar: Tolga Afşin Kaya, Cansu Menlikli
Moderatör: Berfin Demirat

Bir fikrin ortaya çıkmasından beyaz perdede izleyici karşısına çıkana kadar olan süreçte, yapımcılar arka planda sürecin sorunsuz hayat geçirilmesi için birçok zorluğa göğüs germektedir. Yapımcı Tolga Afşin Kaya uzun metraj film ve dizi yapımcılığının yol haritasını çıkarırken,  yapımcı Cansu Menlikli ise kısa film yapımcılığının yol haritasına ışık tutacak.

Kurgu Sürecinde Sorunlar ve Çözümler: KUDA
Mekân:
Köşk Etkinlik Salonu
Konuşmacılar: Özcan Vardar, Nihan Işık

Bir filmin omurgasını oluşturan kurgu, yaratım sürecinin son aşamalarından biri olmaktadır. Bu sebeple kurgu masası sorunların dağ gibi biriktiği bir aşama haline de gelebilmektedir. Kurgu aşamasındaki sorunlar ve bunlara dair pratik çözümlerin konuşulacağı panelin konukları son yıllarda birçok önemli filmin kurgucusu olan Özcan Vardar ve Nihan Işık olacak.

Saat: 16:45-18:00

Yapımcılar Gözünden Türkiye Pazarı: Yapım Şirketleri Projelerini Nasıl Seçiyorlar?
Mekân:
Bahçe
Konuşmacılar: Ersan Çongar, Ömer Özgüner, Yamaç Okur
Moderatör: İpek Erden

Yapımcıların gözünden sinema endüstrisinin konuşulacağı bu panelde Karga Seven Pictures Türkiye Temsilcisi ve OJO Pictures kurucusu Ömer Özgüner, Bulut Film’in kurucularından SE-YAP Yönetim Kurulu Üyesi Yamaç Okur ve Bir Film ve Başka Sinema kurucu ortaklarından Ersan Çongar, yapım şirketlerinin filmleri seçme sürecini ve Türkiye pazarının son yıllarda varmış olduğu konumu bu panelde değerlendirecekler.

*Bu etkinlik ücretsizdir.

 

 

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi'nde otopark alanı mevcut değildir; dolayısıyla sitemizdeki haritada işaretlenmiş olan, civar otoparkları kullanabilirsiniz.


Toplu taşımayı tercih edecek ziyaretçiler, Kadıköy'den düzenli aralıklarla kalkan Bostancı dolmuşlarını kullanarak Hasırcıbaşı Caddesi'nin girişinde inebilirler. Sinematek/ Sinema Evi tabelalarını takip ederek 5 dakikalık yürüme mesafesindeki kurumumuza ulaşabilirsiniz. Yine aynı yöne ilerleyen İETT otobüsleriyle de Barış Manço durağında inip yönlendirme tabelalarını takip ederek kurumumuza ulaşmanız mümkündür.